Giftigt för hunden

OBS.. DET SOM ÄR FARLIGT FÖR HUNDEN UNDER JULHELGEN HAR VI LAGT UNDER EN SEPARAT FLIK

 

 

 

/saraimossa.jpg

 

 

Hund som blir förgiftad kan bli trött, kräkas och få diarré. Läs hela listan över giftiga ämnen för hund.

Vad är giftigt för hundar? Hundar är ofta experter på att äta sånt de inte ska. Det är heller inte lätt att ha koll på vad som är farligt och inte. Vissa saker kan vara direkt livshotande, medan annat endast är giftigt i stora mängder. Här listar vi några av de saker som kan orsaka förgiftning hos din hund.

Vad är giftigt för hundar?

Lista över vad som är giftigt för hundar:

Blågröna alger

Choklad

Deg

Ekollon

Getingstick

Glykol

Kakao

Lök

Nötter

Paddor

Russin

Råttgift

Salt

Snigelmedel

Vindruvor

Värktabletter

Giftiga växter

Xylitol

Misstänker du att din hund har blivit förgiftad?

För att lättare ta reda på om det är någon fara eller inte - försök att ta reda på:

Vad din hund har fått i sig

Hur mycket den har fått i sig

Rådgör alltid med en veterinär om du är osäker. Du kan ringa Agrias Telefonveterinär som kan ge råd per telefon. Agrias Telefonveterinär har öppet under helgen mellan 07-24 och på vardagar mellan 16-24. Ring telefonveterinären på telefonnummer 0900-100 51 61. Tjänsten är gratis för alla Agriakunder. Övriga betalar 250 kronor. Operatörens normala samtalsavgifter tillkommer.

Om du måste uppsöka veterinär är det bra att ta med så mycket information som möjligt om vad och hur mycket din hund har ätit.

Blågröna alger

Hundar som badar eller dricker vatten ur sjöar eller vattendrag under algblomning kan drabbas av förgiftning. Blågröna alger innehåller algtoxiner (cyanobakterier) som är giftiga för din hund. Om din hund blir förgiftad eller inte beror på halterna av algtoxiner i vattnet, hur länge din hund badar och om hunden druckit av vattnet.

Göra själv

Misstänker du att din hund är förgiftad, skölj och schamponera hunden. Se till att din hund inte slickar sig i pälsen.

Symtom

Diarré, kräkningar, fradga, klåda, irritation, kramp, förlamning, leverskador, njurskador, nervskador, lungpåverkan, invärtes blödningar m.m. Kan även leda till dödsfall.